Beleggingspand kopen of verkopen?

"

Lees verder

Beleggingspand kopen of verkopen?

De wereld van beleggingspanden is volop in beweging en trekt de aandacht van steeds meer investeerders, zowel nieuwkomers als ervaren spelers, tonen interesse. Of het nu gaat om uw eerste stap in vastgoed of het uitbreiden van uw bestaande portefeuille, het kopen of verkopen van een beleggingspand biedt mogelijkheden voor groei en passief inkomen. Bij Telestho Vastgoed begrijpen we deze ontwikkelingen en staan we klaar met de expertise en ondersteuning die u nodig heeft om deze kansen te grijpen. We stemmen onze strategie af op uw financiële doelen en investeringsambities.

$

Bekijk ons portfolio

Wat is een beleggingspand?

Een beleggingspand is vastgoed dat wordt aangeschaft met als doel rendement te genereren, ofwel via huurinkomsten of door waardevermeerdering in de loop van de tijd. Deze panden variëren van woonappartementen en huizen tot commerciële eigendommen zoals kantoren, winkels of industriële gebouwen. De keuze voor een specifiek type beleggingspand hangt af van uw investeringsdoelen, marktomstandigheden en persoonlijke voorkeuren.
Bij de aankoop van een beleggingspand spelen verschillende factoren een rol, waaronder locatie, huurpotentieel, onderhoudskosten en mogelijkheden voor waardestijging. Een weloverwogen keuze kan resulteren in een stabiele inkomstenstroom en tegelijkertijd waardegroei op de lange termijn.

$

Neem contact op

Financiële overwegingen en opties bij het kopen van een beleggingspand

Bij het kopen van een beleggingspand is aanzienlijk eigen kapitaal vaak vereist om aan financieringseisen te voldoen en aankoopkosten te dekken. Geldverstrekkers vragen vaak om een eigen inbreng van minimaal 20% tot 30% van de aankoopprijs. Daarnaast zijn er bijkomende kosten zoals overdrachtsbelasting en notariskosten. Een grondige financiële planning en evaluatie zijn noodzakelijk om de haalbaarheid van de investering te bepalen.
Er zijn verschillende financieringsopties beschikbaar, waarbij vastgoedhypotheken de meest voorkomende vorm zijn. Deze hebben vaak hogere rentetarieven en strengere voorwaarden dan reguliere woninghypotheken vanwege het hogere risico voor de geldverstrekker. Andere opties zijn bankfinancieringen voor specifieke projecten, particuliere leningen en zakelijke kredieten.

$

Neem contact op

Kom in contact voor vastgoedfinanciering met Telestho

Effectief beheer van beleggingspanden, vooral in gebieden met een hoge vraag zoals bijvoorbeeld Amsterdam, is essentieel voor optimaal rendement en waardebehoud. Dit omvat commercieel beheer, technisch beheer en financieel beheer. Uitbesteding aan gespecialiseerde beheerbedrijven kan een soepele werking van het dagelijkse beheer garanderen en u tijd besparen. Bij Telestho Vastgoed hebben we contacten met gerenommeerde beheerders die u kunnen helpen bij het beheren van uw beleggingspanden, zodat u zich kunt richten op uw investeringsstrategie en andere prioriteiten. 

 Bij Telestho Vastgoed bieden we uitgebreide expertise en ondersteuning bij uw vastgoedtransacties. Of u nu wilt kopen of verkopen, wij bieden een strategische aanpak die is afgestemd op uw behoeften en doelen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek om te bespreken hoe we u kunnen helpen bij het bereiken van uw investeringsdoelen.

Vragen? Of graag onze brief ontvangen?